Genel

Üçgen Izgara Nedir?

ÜÇGEN IZGARA, ızgara ve mangal konusunda tüm alışkanlıklarınızı değiştirecek, bir kez kullandığınızda bir daha vazgeçemeyeceğiniz, tek başına her yerde, her ısı kaynağında barbekü keyfi yaşatan, yüzde yüz yerli ve patentli, benzersiz bir üründür.

SAĞLIKLIDIR

Geleneksel mangal alışkanlığımızda, etleri kömür ateşi üzerinde, tel ya da oluklu ızgarada, yüksek ısıya ve doğrudan ateşe maruz bırakarak pişiririz.

Oysa yıllardır tüm bilimsel araştırmalar göstermiştir ki; proteinden zengin kırmızı et, beyaz et ve balıkta, kömür ateşinde, yüksek ısı ve ateşle temas ederek pişme sırasında, Heterosiklik Amin (HCA) denilen bir kimyasal açığa çıkar. Ayrıca, pişen etlerin yağının ve suyunun damlamasıyla ortaya çıkan dumanın etin üzerine sinmesi ile, Polisiklik Aromatik Hidrokarbon (PAH) adı verilen bir kimyasal oluşur.

HCA’ların ve PAH’lerin, DNA yapısını bozarak hücreleri mutasyona uğrattıkları, bu nedenle doğrudan kanser riskini arttıran kimyasallar oldukları kanıtlanmıştır.

Öte yandan, yüksek ısı ve ateşle temas ederek pişen etin protein yapısı bozulduğu için, hiçbir zaman besin değerlerinden tam olarak yararlanılamaz ve gerçek lezzetine ulaşılamaz. Kömürde bulunan zararlı partiküller, yanma sonucu açığa çıkan karbonmonoksit, karbondioksit, azot gibi  gazlar, kül ve is ete geçer. Kömür üzerine damlayan yağlar ateşin alevlenmesine ve bir süre sonra da sönmesine neden olur.

Ateşi canlı tutmak için üflemek ya da yellemek zorunda kalınır. Pişen etlere sinen kül ve is oranı daha da artar.

ÜÇGEN IZGARA, granit kaplanarak üretilir. Paslanma oranı sıfırdır.

ÜÇEN IZGARA’da pişirilen etler, yüksek ısıya maruz kalmaz ve ateşle doğrudan temas etmez. Böylece, kanser yapan kimyasallar açığa çıkmaz, protein yapıları bozulmaz, besin değerleri kaybolmaz.

Bilinen fizik kuralına göre oluşturduğu ısı rüzgarı sayesinde kömür ateşi canlı kalacağı için, kömürü üflemeye, yellemeye gerek yoktur. Bu sayada havada uçuşan ve ete yapışan zehirli küller oluşmaz. Sağlığı tehdit eden tüm unsurlar devre dışı kalır.

ANKASTRE OCAKLAR İÇİN APARAT

ÜÇGEN IZGARA‘nın orta noktası ateş kaynağından 4 cm yukarıda olmalıdır.

Ocağınız demir ızgaralı ocaklardan ise, 4 cm ısı aralığı demir yüksekliği nedeniyle ısı rüzgarı oluştuğu için koku ve duman olmadan, sağlıklı ve lezzetli pişirme gerçekleşir.

Şayet ocağınız ankastre ise, ızgara ile ısı aralığının 1cm olması nedeniyle ısı rüzgarı oluşmamakta ve yağ sıçraması meydana gelmektedir. Bu nedenle ızgarayı ankastre ocak üstünde kullanacakların, ısı aralığını 4 cm çıkaran Ankastre Ocak Aparatı kullanmanız gerekir.

Bu nedenle, ocağınız set üstü – demirli – ise, ÜÇGEN IZGARA’yı demire sabitleyen ücretsiz aparatla kullanabilirsiniz. Her iki aparatımız da, ürün ile birlikte kargolanır.

ÜSTÜN LEZZET YARATIR

ÜÇGEN IZGARA’da pişen etlerin protein yapıları bozulmaz, besin değerleri kaybolmaz, suyu ve yağı içinde kalır. Kurumadan, yumuşacık ve benzersiz bir lezzetle pişer.  

Ateşle direkt temas nedeniyle tavuk göğsü ve dana eti piştikçe sertleşir ve tadı bozulur, yağsız balıklar ise yavan olur. Geleneksel mangal alışkanlığımızda, tavuk göğsü, dana eti, yağsız balıklar (tereyağında kızartılan alabalık, yağda kızartılan palamut, yahnisi yapılan kefal ve tatlı su balıkları) mangal meraklıları tarafından pek tercih edilmez.

Oysa ÜÇGEN IZGARA’da bu sorunlar yaşanmaz ve tüm bu ürünler kısa sürede, yumuşacık pişer, kızarır ve inanılmaz bir lezzet kazanır.

Yağlı olduğu için aşırı duman ve koku yapan hamsi ve sucuğu mangalda pişirmek maharet ister. Bu ürünleri ocakta pişirmek ise hiç tercih edilmez. ÜÇGEN IZGARA ile hamsi ve sucuğu, hem mangalda hem de  mutfağınızda, set üstü ocağınızda mangal tadında pişirebilirsiniz.

Geleneksel ızgaralarda pişen etler için, is ve kömür partiküllerinden kaynaklanan acımsı tadı gidermek, yumuşak olmalarını sağlamak ve lezzeti arttırmak amacıyla onlarca değişik sos ve marine etme yöntemi önerilir. Oysa ÜÇGEN IZGARA’da sos kullanmaya gerek yoktur ve etin gerçek lezzetine ulaşılır.

KOYU GRİ DUMAN VE YOĞUN KOKUYA ÇÖZÜM GETİRİR

Kubbemsi yapıya sahip ÜÇGEN IZGARA üzerinde, belirli aralıklarla ve belirli sayıda, karşılıklı  simetrik olarak yerleştirilmiş kubbemsi ısı delikleri vardır. Bu ısı deliklerinin yarattığı cereyan ile ızgara altında ısı rüzgarı oluşarak duman ve koku baskı altına alınır ve yayılması önlenir.

Sadece, ısıyla karşılaşan besinlerden buharlaşan bir miktar suyun oluşturduğu beyaz renkli su buharı gözlenir ve bu buharın kokusu algılanır. Oysa, geleneksel ızgaralarda pişen etlerde çok yoğun koku ve koyu gri duman oluşur.

ÇEVREYE DUYARLIDIR

Geleneksel mangal alışkanlığımızda, biz mangal keyfi yaşarken oluşan yoğun duman ve koku çevremize büyük rahatsızlık verir. Özellikle balkonumuzda ya da bahçemizde mangal yaparken komşularımıza verdiğimiz rahatsızlık, çoğu zaman tartışmalara hatta kavgalara neden olacak kadar sorun yaratır. Bu nedenle, apartman ve site yönetimleri ev ve balkonlarda mangal yapılmasını yasaklamak zorunda kalmıştır.

ÜÇGEN IZGARA, duman ve koku sorununu en aza indirgediği için çevremize zarar vermez. Ürün çeşitlerimizle, mutfakta, balkonda, bahçede, piknikte, kendin pişir kendin ye mekanlarında, restoranlarda, ızgara yapılmak istenen her yerde, çevrenizdekiler ve komşularınızla sorun yaşamadan, huzurla mangal keyfi yaşarsınız.

EKONOMİKTİR

ÜÇGEN IZGARA’yı kömürlü mangalda kullanmak istediğinizde, 1,5 kg kömürle 2 kilo et pişirebilirsiniz. Diğer ızgaralara göre üçte bir oranında daha az kömür kullanıldığı için kömürden-%50- tasarruf sağlar.

Evinizin ya da büronuzun mutfağındaki set üstü ocağınızda, kısık ateşte, kısa sürede üstün lezzete ulaşırsınız. Böylece hem gaz sarfiyatından -%50- hem de zamandan tasarruf sağlarsınız.

ÜÇGEN IZGARA ile tüm et ürünlerini, set üstü ocağınızda ya da Üçgen Izgaralı mangalımızda, barbeküde ortalama 15-18 dakikada pişirebilirsiniz.

BİZDEN BİRKAÇ LEZZET ÖNERİSİ

Etlerinizi çok az yağlayın.

Bir santim kalınlığında tavuk göğsünü, bıçak yardımıyla kaşar peyniri dilimi yerleştirecek kadar açın. İki tarafları da piştikten sonra, ince bir dilim kaşarı aralarına koyun. Kaşar eridikten sonra alın ve servis yapın.

Büyük tavuk but pişirirken, kemikli kısımlarını çıkarın, iki taraflarına bıçakla derince kesikler atın ve ızgaraya yerleştirin.

Ürünleri pişirirken, iki tarafına bıçakla kesikler atın. Sos kullanmadan pişirin. Piştikten sonra sos kullanabilirsiniz.

Tatlı su balıklarını, asma yaprağına sarın, isteğe göre içine soyulmuş sarımsak koyarak pişirin.

Hamsiyi, mısır unu, galeta unu ya da beyaz una bulamayın. Hamsi, eti zayıf ve yağlı bir balıktır, kokusu da fazladır. Mutfağınızda, set üstü ocağınızda hamsi pişirirken, buharlaşmadan dolayı yüzde beş koku olur. Sıfır koku için 5-10 dakika aspiratörünüzü çalıştırmanızı öneririz. Mutfağınızda, kömürlü mangal tadında, kokusuz-dumansız hamsi ızgara yapabilmenin keyfine varın.

ÜÇGEN IZGARA’nın yarattığı üstün lezzetlere inanamayacaksınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir